Okos világítás telepítése: erre figyelj az építkezés során

Okos világítás telepítése: erre figyelj az építkezés során - HomeOn - Okosotthont építünk

Ha néhány okos izzó helyett komplett világítási rendszert szeretnél otthonodba, célszerű profik segítségével hozzálátni a tervezési munkához. Mit nyersz, ha okos világítás mellett döntesz? Mire figyelj kiemelten, ha építkezés előtt állsz? Íme a legfontosabb tudnivalók!

Az okos világítás előnyei

  • Tökéletes fényviszonyokat teremthetsz. Telefonról vezérelhető fényerőszabályzással pontosan beállíthatod, hogy reggel, délután vagy éppen kora este milyen erősségű fényeket és színeket látnál szívesen a helyiségekben. Távvezérléssel egyedi színeket is könnyedén kikeverhetsz, de akár előre telepített presetek közül is választhatsz.
  • Csökkentheted a kiadásaid. Az okos villanykapcsoló automata fel- és lekapcsolásának köszönhetően többé nem fog egyetlen szobában sem fölöslegesen égni a villany. Így okosotthonod energiatakarékosabb, számláid pedig alacsonyabbak lesznek.

Mire érdemes figyelni az építkezés során?

Az okos világítás bevezetésére a legalkalmasabb időpont az építkezés. Ha intelligens világítást szeretnél, akkor még az elektromos hálózat kiépítése előtt érdemes szakembereinkkel felvenni a kapcsolatot. Így a rendszert egyszerűen integrálhatjuk, és nem kell utólag bontanunk a falakat. De természetesen az sem jelent gondot, ha már az építkezést követően döntenél úgy, hogy itt az ideje a világítás terén is okosítani otthonod.

Milyen mértékű bontási munkálatok várhatók?

A HomeON okosotthon rendszere megbízható kábeles kommunikációra épül, így csupán minimális bontással jár a beépítése. Habár hozzá kell férnünk a falakban futó vezetékekhez, de ez nem azt jelenti, hogy nagy bontási munkával jár. Nincs szükség tehát nagyobb volumenű munkára, ezért ha meglévő otthonodon fogunk dolgozni, akkor is zökkenőmentes lesz a folyamat.

Ha teljes mértékben elkerülnéd a bontási munkát, akkor vezeték nélküli kommunikációval telepítjük a világítási rendszerünket. Így egyetlen falhoz sem kell hozzányúlnunk, és nem kell extra felújítási munkálatokkal számolni.

Válaszd az energiahatékony és személyre szabható okos világítást, hogy otthonod minden szegletében olyan hangulatot teremthess, amilyet csak szeretnél. Akár most épül az új házad, vagy már be is költöztél, intelligens világítási rendszerünket mindkét esetben könnyedén elhozzuk számodra.

Bízd profikra a munkát, és keress minket bizalommal!

Olvasd el a többi bejegyzésünket is!