Hozd ki a maximumot napelemedből okos energiamenedzsmenttel

Hozd ki a maximumot napelemedből okos energiamenedzsmenttel - HomeOn - Okosotthont építünk

Egy tavalyi törvénymódosítás miatt a napelemekkel termelt energiát már nem gazdaságos visszatermelni, hiszen jelentősen csökkent a visszatáplálásért fizetett kompenzáció összege. Éppen ezért érdemes a megtermelt áramot maradéktalanul felhasználni okos energiamenedzsment segítségével. Nézzük, hogyan lehetséges mindez!

Mire számíthatsz, ha a napelemed integráljuk az okosotthon rendszeredbe?

Ismerd meg a legfontosabb előnyöket:

Pontosan mérheted a napelem energiatermelését

Konkrét és aktuális számokat kapsz a napelem által termelt energia mértékével kapcsolatban, így láthatod, hogy hány kW-ot állít elő. Az adatokat bármikor megnézheted a telefonodon, ez alapján pedig már könnyedén kalkulálhatsz, hogy mire is lenne elég a megtermelt árammenyiség. A napelemes rendszerek méréséhez csakis szabvány szerinti, megbízható eszközöket használunk.

Megtudhatod, mi mennyit fogyaszt otthonodban

Csapatunkkal fogyasztásmérőket is telepítünk, aminek köszönhetően tudni fogod, melyik berendezés mennyi áramot fogyaszt. Ezt szintén a telefonod okos applikációján keresztül monitorozhatod, és átlátható diagramok formájában kapsz részletes adatokat az otthoni áramhasználatról. Fény derülhet a túl sokat fogyasztó vagy fölöslegesen üzemeltetett eszközökre, és a fogyasztás optimalizálásával energiatakarékosabb háztartást teremthetsz.

Az energiát arra fordíthatod, amire csak szeretnéd!

Az okos energiamenedzsment elsőszámú előnye, hogy a napelemmel megtermelt áramot a lakás nagyfogyasztóinak üzemeltetésére is priorizálhatod. Így akár a hőszivattyúd, a mosógéped vagy éppen a légkondid is napelemes energiával láthatod el. Ha pedig plusz áram maradt a rendszerben, azt egy előre beállított programmal oszthatod szét a többi eszköz között. A maradék energia pedig az akkumulátorokba kerülhet.

Elektromos autód van?

Ha igen, akkor van egy jó hírünk: az okos autótöltőket összeköthetjük a napelemekkel. Ezzel nemcsak sokat spórolhatsz, hanem egy valóban zöld és fenntartható útra léphetsz. Amennyiben még nincs ilyen autótöltőd, biztosítunk számodra.

Hogyan tárold az energiát?

A legegyszerűbb megoldást a napelem akkumulátor pakkok telepítése jelenti. Érdemes több akkumulátor telepet is beszerezni, hogy minél több áramot raktározhass. Első lépésben célszerű felmérni, hogy pontosan mennyi energiára lesz szükséged, majd a kapott adatok alapján dönteni az akkumulátorok számáról.

Ugyan a napelemes energia szolgáltatóhoz történő visszatáplálása már nem kifizetődő, azonban okos energiamenedzsmenttel biztosan nem fog kárba vészni a megtermelt áram. Fordítsd az energiát a legtöbbet fogyasztó eszközeid üzemeltetésére, és használd ki maximálisan a napelemed nyújtotta lehetőségeket. Csapatunkkal mindenben segítünk.

Vedd fel velünk bátran a kapcsolatot, és kérj egyedi ajánlatot!

Olvasd el a többi bejegyzésünket is!