Okos árnyékolás: tényleg segít spórolni?

Okos árnyékolás: tényleg segít spórolni? - HomeOn - Okosotthont építünk

Okoseszközök már nemcsak a zsebünkben lapulnak, hanem otthonunkban is remek szolgálatot tesznek a magas komfortérzet biztosítása érdekében. Az okos hűtési- és fűtési rendszerek telepítésén kívül egyre többen döntenek az okos árnyékolás mellett is. Azonban az új redőnyök, roletták és sötétítők valóban alacsonyabb számlákat eredményeznek? Mutatjuk a válaszokat!

Mit jelent az okos árnyékolás?

Az árnyékolók “okosítása” az applikációról való vezérelhetőségben és az időjárástól függő automata szabályozásban rejlik. Az okos redőnyök és sötétítők a borongós napszakokban automatikusan feljebb húzódnak, erősebb szél vagy viharfelhők közeledésekor pedig behúzódnak.

Így otthonod árnyékolói mindig a napszakhoz igazodnak. Telefonod segítségével előre beállíthatod, hogy mennyire emelkedjenek fel vagy ereszkedjenek le a redőnyök, roletták és sötétítők.

Az automatizáció szerepe az energiahatékonyságban

Ahogy említettük, napsütésben az árnyékolók önmaguktól leengednek, hogy nyáron kint tartsák a meleget. Hidegebb időben pedig felhúzódnak, ezzel beengedve a természetes fényt.

Az automata vezérlésnek köszönhetően takarékosabb lesz a háztartásod, hiszen nyáron kevesebbet kell hűteni, télen pedig a megfelelő hőmérsékletet gazdaságosabban érheted el. Ha valóban fenntartható otthont szeretnél, érdemes minél hamarabb sort keríteni a hagyományos árnyékolók vezérlésére.

Mennyit spórolhatsz a számlákon?

A teljes átalakítást követően akár 20%-ot is. Az okos árnyékolás tehát legalább olyan fontos befektetés, mint a fűtésrendszer cseréje. Így az év 365 napján kellemes hőérzetet teremthetsz anélkül, hogy fölöslegesen kellene a légkondit vagy a fűtőberendezéseket üzemeltetni. Akár új építésű házad vagy jelenlegi otthonod korszerűsítenéd, az okoseszközökkel garantáltan lejjebb faraghatod a kiadásaid.

Okos árnyékolással kényelmesebb és energiahatékonyabb otthont alakíthatsz ki. A fényérzékeny automatika minden nap gondoskodik a megfelelő fényviszonyok fenntartásáról, így nyáron hűvösebbek, télen pedig melegebbek lesznek a helyiségeid. Csökkentsd a kiadásaid számottevően, és varázsold komfortosabbá otthonod csapatunk segítségével.

Vedd fel velünk bátran a kapcsolatot, és kérj egyedi ajánlatot.

Olvasd el a többi bejegyzésünket is!