Ezt érdemes tudni az okos kiegészítő csomagunkról!

Ezt érdemes tudni az okos kiegészítő csomagunkról! - HomeOn - Okosotthont építünk

Korábbi cikkünkben bemutattuk az okosotthon alapcsomag elemeit és előnyeit, az alábbiakban pedig a kiegészítőket ismertetjük részletesen. Milyen extrákat választanak szívesen az új építésű ingatlanok leendő és jelenlegi tulajdonosai? Hogyan könnyítik meg a különböző csomagok a mindennapjaikat? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

Az alapcsomag részei és előnyei

Mielőtt belevágnánk a kiegészítők ismertetésébe, kanyarodjunk kicsit vissza az alapokhoz.

Az alapcsomagban az okos fűtés és hűtés mellett az árnyékolás is helyet kap. Ez garantálja az ideális komfortérzetet, hiszen az okos fűtés/hűtés rendszerrel, illetve az elektromos redőnyökkel az év minden napján kellemes hőmérséklet teremthető. Ezen három “összetevő” nélkül nem létezik okosotthon, ezért ha egyelőre mással nem is, de az előbb felsoroltakkal mindenképp ajánlott már a kulcsok átvétele előtt felszerelni az ingatlant.

Mi az előnye az okosotthon-rendszer kialakításának?

  • Minden eszköz egyetlen központi applikáció segítségével vezérelhető, az újabb berendezések pedig könnyedén integrálhatók, és a jelenlegi alkalmazással használhatók.

Ha bővebben is érdekel a téma, tekintsd meg az alapcsomagról szóló cikkünket!

Melyek a legnépszerűbb kiegészítő csomagok?

Világítás

Okos világítással telefonról szabályozható, hogy a szobákban éppen milyen fényviszonyok uralkodjanak. A villany automata fel- és lekapcsolása pedig a havi kiadásokat is csökkenti, hiszen így biztosan nem fog egyetlen helyiségben sem fölöslegesen égni a lámpa. Az applikáción keresztül pillanatok alatt kikeverhetők új és igazán egyedi színvariációk, de előre telepített, profi presetek is rendelkezésre állnak. Célszerű már az építkezés során bevezetni a rendszert az utólagos bontási munkálatok elkerülése érdekében.

Multimédia

Az okos multimédia rendszerek senkit nem hagynak kristálytisztán szóló zenék nélkül. A dallamok folyamatosan kísérik a hallgatót, azaz ha a konyhából a nappaliba sétál, a zene automatikusan az épp használatos helyiségben fog szólni. Persze minden egyes szobában más-más muzsika vagy podcast szólhat, mivel a hangszórók különállóan is vezérelhetők. A multimédia rendszer pedig a kapucsengővel és a riasztóval is összeköthető, amelyek jelzései ezentúl a hangszórókon keresztül is szólhatnak.

Beléptetés

Távolról elérhető kamerák és búcsúintés a kulcscsomók végeláthatatlan keresgélésének – röviden ezt kínálja az okos beléptetés. A rendszer szintén a központi alkalmazással használható, a belépési lehetőségek között pedig a mágneskártya és az NFC, illetve a proxy is megtalálható. Kulcsok helyett elegendő a kártyát vagy a korongot felmutatni, vagy éppen egy kódot beírni, az ajtók pedig automatikusan nyílódnak. Ezt a kiegészítő rendszert is ajánlott az építkezés folyamán telepíteni, hogy később már biztosan ne kelljen a falakat bontani.

Biztonság

Egy okos biztonsági rendszer a nap 24 órájában őrzi az ingatlan lakóinak és értékeinek védelmét. Minderről kamerák és mozgásérzékelők gondoskodnak, amelyek rögtön értesítik a házban tartózkodókat, ha illetéktelenek próbálnának behatolni. Azonban a rendszer a láthatatlan veszélyforrásokkal szemben is védelmet nyújt, ugyanis magas szén-monoxid-szint, továbbá füst és tűz esetén is hangosan jelez. Csőtörés vagy nyitva felejtett csap miatti vízfolyás esetén pedig a főcsapot azonnal elzárja.

A kiegészítő csomagokban található eszközök egyszerűen telepíthetők a már meglévő rendszerbe, ráadásul újabb alkalmazást sem szükséges letölteni a használatukhoz. Már az építkezés előtt érdemes alaposan végiggondolni, hogy mely csomagokra lesz szükség, hiszen így biztosan nem kell a falak bontására sort keríteni.

Akár az alap- vagy a kiegészítő csomagjaink iránt érdeklődsz, keress minket bizalommal!

Olvasd el a többi bejegyzésünket is!