Mit jelent az okos öntözés, és kiknek ajánlott?

Mit jelent az okos öntözés, és kiknek ajánlott? - HomeOn - Okosotthont építünk

Végre elfejtenéd a kerted öntözésével kapcsolatos teendőket, és fárasztó munka helyett inkább a felemelő kilátást élveznéd? Ha igen, akkor az okos öntözés jelenti a megoldást. Hogyan is működik egy ilyen öntözőrendszer, és milyen munkálatokat igényel a kiépítése? Tarts velünk a pontos válaszokért!

Mit jelent az okos öntözés?

Segítségével automatikusan öntözheted a növényeid, így leveheted a kézi öntözéssel járó terheket a válladról. Ehhez első lépésként különböző zónákat alakítunk ki a kertedben, például a füves placcon és a fás részen, illetve a virágos kertben is. Amint a kertész befejezte a csövek telepítését és a növények ültetését, csapatunkkal máris hozzálátunk az automatika beépítéséhez.

Rendszered a mágnesszelepek által lesz vezérelhető és automatizálható. A testreszabható öntözésnek köszönhetően minden növényed a számára szükséges mennyiségű vizet kapja majd. Így virágaid és gyümölcsfáid is a kívánt ütemben fejlődhetnek, és biztosan nem lesznek alul- vagy túllocsolva.

Mitől lesz valóban okos az öntözőrendszer?

A rendszert az időjárás-állomás varázsolja okossá. Ez az állomás folyamatosan figyeli a várható és jelenlegi időjárást, és ennek megfelelően dönti el, hogy melyik zóna mennyi vizet igényel.

Ha az adott napon már elegendő eső esett, akkor az öntözőrendszer nem indul el. Ha pedig eső várható, a rendszer vár egy ideig, és csak akkor lép működésbe, ha az esőzés biztosan elmarad. Így a kerted egy hirtelen lezúduló nyári zápor előtt és után sem fog több vizet kapni a kelleténél. Azonban akkor sem maradnak szárazon a növényeid, ha a közelgő esőfelhők végül nem hozzák magukkal a várt csapadékmennyiséget.

A zónákban talajnedvesség-érzékelőket is elhelyezhetünk. Ezek a mérőeszközök folyamatos visszajelzést küldenek a rendszer számára a talaj nedvességtartalmával kapcsolatban. Amennyiben a föld túl nedves, és a növény már nem igényel több vizet, akkor a rendszer nem kezdi el az öntözést – ellenkező esetben pedig azonnal hozzálát.

Mikor érdemes okos öntözőrendszer mellett döntened?

  • Ha sokat utazol, és nincs időd a kerted gondozására. Ez esetben bízd bátran az öntözést az új rendszeredre. A talaj nedvességtartalmát pedig távolról, a telefonodról is könnyedén ellenőrizheted. Így növényeid mindig boldogok lesznek, hazaérve pedig igazán csodálatos látvány fog várni.
  • Ha kényelmesebb otthonra vágysz. Akárcsak az okos árnyékolás vagy hűtés-fűtés, úgy az automatizálható öntözés is a nagyfokú komfortérzeted szolgálja. Miért emelgetnél súlyos öntözőkannákat és töltenél el minden egyes nap feleslegesen sok időt a kertedben, ha minderről egy profi rendszer is gondoskodhat helyetted?
  • Ha már nem szeretnél az öntözéssel bajlódni. A nyarak évről évre melegebbek, az öntözés pedig régen sem volt egy hálás feladat. Kíméld meg magad az efféle fáradalmaktól, és nehéz munka helyett inkább válasz egy valóban 21. századi megoldást kerted szakszerű öntözésére.

Okos öntözés segítségével minden növényed pontosan annyi vizet kap majd, amennyi a fejlődéséhez és boldogságához szükséges. Szerencsére az öntözőrendszer könnyen kiépíthető, és a beállítását követően önmagától is teszi a dolgát. Rád pedig már csak a kerted csodálatos, akár milliónyi színben pompázó látványának élvezete vár.

Ha Te is okos öntözőrendszerrel korszerűsítenéd a kerted, vedd fel velünk bizalommal a kapcsolatot, és kérj egyedi ajánlatot!

Olvasd el a többi bejegyzésünket is!