Mit tartalmaz az okosotthon alapcsomagunk?

Mit tartalmaz az okosotthon alapcsomagunk? - HomeOn - Okosotthont építünk

Egy újonnan épült ingatlan csak akkor felelhet meg maradéktalanul a tulajdonosok igényeinek, ha az előzetes tervezés legalább olyan precíz, mint az utána kezdődő kivitelezés. Milliószor jobb előre felmérni az összes igényt és jövőbeli fejlesztési lehetőséget, mint menet közben vagy átadás után belevágni az újonnan felmerülő munkálatokba. Nincs ez másképp az okosotthonok kialakítása terén sem, amire egyre több generálkivitelezőnek fel kell készülnie.

Mi jelenti a minimumot, és miért fontos lerakni a rendszer alapjait? Cikkünkben ezekre a kérdésekre válaszolunk!

Merre tart az okosotthon-piac?

A meglévő otthonok okosítása már nem újdonság, viszont az új társasházak esetén már szinte elvárás, hogy azok legalább az alapvető okos berendezésekkel kerüljenek átadásra. Így a hűtési és fűtési, továbbá az árnyékolási rendszernek is okosnak kell lennie. Az új építésű ingatlanok pedig igény szerint még tovább okosíthatók – többek között biztonsági és világításvezérlő, de még multimédia rendszerrel is.

Ezért előnyös, ha a rendszer előre tervezett

  • Minden egyetlen applikációval vezérelhető. Az összes okoseszköz egy központi alkalmazáson keresztül szabályozható, aminek köszönhetően nincs szükség több távirányítóra és számtalan különböző applikáció letöltésére sem. A jelenlegi, előre telepített rendszerbe bármilyen új okos kiegészítő könnyedén integrálható.
  • Az eszközök “összedolgoznak.” Például az árnyékolás besegít a hűtésbe, azaz verőfényes napsütéskor a redőnyök automatikusan lehúzódnak, ezzel támogatva az ideális hőmérséklet mihamarabbi elérését. Ezzel természetesen jelentősen lejjebb faraghatók a kiadások is. Ha napelem telepítése is szóba jöhet, és profi technikát szeretnél ajánlani a megtermelt áram felhasználásához, tudj meg többet az okos energiamenedzsmentről!

Mit tartalmaz pontosan az alapcsomag?

Hűtés, fűtés

Az okos vezérlésű hűtési és fűtési rendszereknek két nagyszerű előnye is van: egyrészt kevesebbet fogyasztanak az elavult, régi technológiáknál, másrészt kizárólag akkor lépnek működésbe, ha szükség van rájuk. A hőmérséklet helyiségenkénti szabályozásának köszönhetően az év 365 napján jóval magasabb komfortérzetet biztosítanak. Így egészben évben ideális hőérzet vár Rád minden egyes szobában, mindez a lehető legalacsonyabb költségek mellett.

Árnyékolás

Amíg a hagyományos redőny szó szerint kézi vezérlést igényel, addig az okos árnyékolás mindenről automatikusan gondoskodik. Napsütés hatására önmagától lehúzza a redőnyöket a kellemes hűvös elérése érdekében, a borongós idő közeledtével pedig felengedi őket.

Az árnyékolás teljesen testreszabható, ezért beállítható, hogy a redőnyök kizárólag a napos oldalon árnyékoljanak, továbbá a le- és felhúzás pontos időpontja is megadható. Szorosan együttműködik a hűtési és fűtési rendszerrel is, azaz ha az árnyékolás önállóan nem képes fenntartani a kívánt hőmérsékletet, akkor a hűtő- vagy fűtő berendezések automatikusan bekapcsolnak.

Jól látható, hogy az alapcsomag a nevéhez méltóan már biztosítja az új építésű ingatlanoktól elvárt komfortérzetet. A tulajdonosok pedig szabadon dönthetnek az okos rendszer újabb készülékekkel való bővítéséről, amit már a kulcsok átvétele előtt vagy után is kérhetnek. A legfontosabb, hogy az alapcsomag választásával a központi rendszer már adott lesz, és az újonnan telepített berendezések már a meglévő alkalmazást fogják használni.

Pontosan ilyen rendszer iránt érdeklődsz? Keress minket bizalommal!

Olvasd el a többi bejegyzésünket is!